Semestermål med häst

När hösten närmar sig börjar många av oss drömma om att åka på semester. Gillar du hästar finns det en hel del resmål där häst och ridning är i fokus. Oavsett om du är erfaren ryttare eller aldrig suttit på en häst så har fler a olika hästrancher tagit fram olika koncept som ska passa alla. Här listar vi några resmål för den hästsugne.

 

Förlova dig på Rancho la ofra
Rancho la ofra ligger två mil utanför Alicante.  De erbjuder guidade ridturer längs med stranden som går intill Guadalest floden. I den vackra naturen får du njuta av att se b.la. apelsin och mandelträd. Helt enkelt en fantastisk ridtur genom berg och vackra dalar. Kanske det perfekta stället för en romantisk förlovning?

 

Hacienda Horses
Bara 40 minuter norr om Malaga ligger den vackra hästgården. Den drivs av det engelska paret Christine och Paul Hartfield som brinner för att hjälpa djur som far illa. Några av deras hästar är s.k. ”rescue” hästar som de lagt ner mycket tid på att bli trygga och harmoniska ridhästar. Även övergivna hundar har fått ett hem hos dem. Den 200 år gamla bondgården har renoverats med kärlek. Hästgården är omgiven av vackra vingårdar och olivträd. Efter en riktig hästdag kan man ta en avslappnande kväll i deras pool.

 

Dressyrhingstar på Morgado Lusitano
Endast 20 minuter från Lissabon uppe på en kulle ligger en fantastisk hästgård med utsikt över havet. Ridanläggningen har ca 30 välutbildade Lusitano hingstar inom dressyr. En möjlighet för dig som behärskar de tre gångarterna skritt, trav och galopp. Förutom att få ridpass med dessa underbara och vackra hästar kan man också få en möjlighet att få följa med på en utflykt till Golega, The National Horse Fair. Enligt tradition hålls den fantastiska Lusitano Festivalen varje år.

 

Islandsturer i Berlin
För dig som gillar islandshästar kanske en resa till Berlin kan uppfylla dina semesterdrömmar? På Reiterhof Gross Briesen som ligger en timmes bussresa från Berlin finns en familjevänlig äventyrsgård. Gården erbjuder en personlig ridsemester med aktiviteter som bör passa alla, vuxna, barn, erfarna, oerfarna och personer med rädsla för att rida. På anläggningen finns specialistutbildade terapihästar för människor med mental eller fysisk begränsning.

 

Westernridning i Budapest
Ungern är ett perfekt resmål för den som är hästintresserad. Utbudet av olika aktiviteter är stort. På Dream Horse Ranch Equestrian 45 km om Budapest är westernridning ett stort intresse. Fokus ligger också på Natural Horsemanship (naturlig hästhållning). Som gäst på denna gård får man lära sig om ”mysteriet kring westernridning” Förutom hästaktiviterer finns också möjlighet till fiske.

Utöver dessa förslag på hästaktiviteter så finns det massor med övriga hästäventyr i världen. Det kan vara spännande att bara se hur hästar har det i andra länder. Många gårdar kombinerar hästäventyr med andra sevärdigheter. Gården ligger kanske nära ett shoppingcenter eller en golfbana, så att man kan tillgodose olika intressen inom familjen. På Flygresor.se kan du enkelt boka billiga sista minuten resor för att förvekliga din hästresa.

Maria Fabach
maria@vimeddjur.se

Kommentera

Or

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet